Ekonomija     | 12.11.2019. 11:17 |

Počelo uklanjanje prvog objekta na trasi Prve transverzale u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) – Uposlenici KJKP „Rad“ danas su započeli sa uklanjanjem prvog objekta u Ulici Tešanjska 13, a koji se nalazi na trasi Prve transverzale.

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić prošle sedmice je potpisao rješenje koje je doneseno u skladu sa Regulacionim planom „Crni vrh“, a kojim je predviđeno uklanjanje navedenog stambenog objekta radi realizacije ove izuzetno značajne putne komunikacije.

Izgradnja Prve transverzale, rekao je Ajnadžić, od posebne je važnosti za razvoj, kako Kantona Sarajevo, tako i općine Centar.

Ajnadžić je ponovio da će svi zahtjevi Vlade KS i resornih ministarstava, te Zavoda za izgradnju i  Direkcije za puteve KS u vezi sa rješavanjem imovinsko-pravnih pitanja uklanjanja stambenih i poslovnih objekata na važećoj, planom utvrđenoj trasi Prve transverzale, u svakom pojedinačnom predmetu, za koje je dostavljena potpuna i uredna dokumentacija od ovih institucija, biti rješavani u najhitnijim zakonom predviđenim rokovima, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo