Bosna i Hercegovina     | 12.11.2019. 10:05 |

Krešić: Sigurnosni propusti u BiH izravno narušavaju euroatlantske integracije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. studenog (FENA) - Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić kazao je kako povratnici s ratišta u Siriji koji uskoro stižu u BiH, kao i zabrinjavajući porast migranata i drugi sigurnosni problemi zahtijevaju žuran i ozbiljan pristup bh. vlasti te kako sigurnosni propusti u BiH izravno narušavaju euroatlantske integracije.

"Upozoravajuće poruke visokih dužnosnika iz zemalja EU-a i one koje dolaze iz NATO-a treba shvatiti ozbiljno jer su sigurno bazirane na obavještajnim i drugim podacima kojima njihove službe raspolažu. Sigurnosna politika nam mora biti prioritet, poglavito ako se iskreno zalažemo za integraciju u NATO i EU", kazao je Krešić, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Po njegovim riječima, sigurnosna politika jedna je od ključnih i prepoznatih politika EU-a te prilika „da dokažemo svoje kapacitete i predanost kao država koja graniči s EU, a kojoj je prioritet i briga sigurnost građana“.

Krešić ističe kako su pojačani sigurnosni izazovi u vidu migrantskih priljeva u BiH dovoljan izazov za koji još nije pronađeno rješenje.

"I naše stanovništvo zabrinjava migrantska ruta koja prolazi kroz BiH. Svi daljnji izazovi koji će zahtijevati spremnost i usuglašenost ne smiju biti nametani jednostranom politikom, već rješavani dijalogom i konsenzusom svih relevantnih aktera u donošenju odluka", zaključio je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo