Sport     | 12.11.2019. 10:26 |

Završetak kvalifikacija za EURO 2020 na Novoj BH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) - Kvalifikacije za EURO 2020, koje će se po prvi put u historiji održati u 12 evropskih gradova, ušle su u završnu fazu.

Posljednji dueli bit će odigrani u periodu od 14. do 19. novembra, nakon kojih će biti poznato svih 20 reprezentacija koje će učestvovati na prvenstvu Evrope.

Nova BH direktno će prenositi završne utakmice selekcija BiH, Srbije i Hrvatske. 

Reprezentacija BiH  još uvijek ima matematičke i teoretske šanse za plasman na EP kroz grupu, ali za takav rasplet izabranici Roberta Prosinečkog moraju savladati Italiju, a Finska ne smije slaviti protiv Lihtenštajna. Takav scenarij je u domenu naučne fantastike, ali i pored toga Džeko i društvo u Zenici  dočekuju petorostruke prvake svijeta i, kada su ovakvi protivnici u pitanju, motiva ne smije nedostajati. 

U prvom meču Italija je teško došla do pobjede, bilo je 2:1, a Mancini ima priliku da pobjedom obori rekord star 80 godina. Italija želi kvalifikacije završiti sa svim pobjedama, a ako upišu pobjedu i u Zenici, bit će im to deseta u nizu, što nikad nisu uspjeli.

Zmajevi ciklus završavaju 18. novembra protiv najslabije selekcije u grupi. 

Lihtenštajn nema pobjedu kući, BiH nema pobjedu na strani, obje selekcije imaju motiv, a Robert Prosinečki će sigurno željeti da uljepša statistiku i malo popravi dojam iz najlošijih kvalifikacija u historiji BiH. Utakmica je svakako test, iako nema značaj i bit će zanimljivo vidjeti kako će u takvoj atmosferi Prosinečki pripremiti i motivisati ekipu, saopćeno je iz Nove BH. 

 

Raspored kvalifikacijskih utakmica reprezentacija BiH, Hrvatske i Srbije za  EURO 2020 koje će biti na  programu Nove BH:

14. novembra: Srbija – Luksemburg (20.45)
15.novembra: Bosna i Hercegovina – Italija (20.45)
16. novembra: Hrvatska – Slovačka (20.45)
17. novembra: Srbija – Ukrajina (15.00)
18. novembra: Lihtenštajn – Bosna i Hercegovina (20.45)

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'