Svijet     | 12.11.2019. 08:42 |

Nazarbajev dogovara sastanak Putina i Zelenskog

FENA Internet

NUR - SULTAN, 12. novembra (FENA) - Bivši kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev pokušava dogovoriti sastanak 'jedan na jedan' između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegova ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog, izjavio je Nazarbajev u utorak.

Takav sastanak predstavljao bi pomak u poremećenim odnosima zbog  oružanih sukoba između kijevske vlade i proruskih separatista na istoku Ukrajine.

"Zelenski je već pristao na tete-a-tete sastanak i obavijestio predsjednika Rusije o tome. Vidjet ćemo da li će se i Putin saglasiti ", rekao je Nazarbajev na konferenciji o međunarodnoj politici u Nur-Sultanu, glavnom gradu Kazahstana.

Nazarbajev, koji je rekao da je spreman ugostiti takav sastanak u Kazhstanu, u ponedjeljak je telefonom razgovarao s Putinom, priopćio je njegov ured, prenosi Reuters.

Kremlj je rekao da bi čelnici Francuske, Njemačke, Rusije i Ukrajine ove godine mogli održati  četverostrani samit o sukobu u istočnoj Ukrajini, ali nisu spomenuli potencijalni sastanak Putin -Zelenski.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Zelenski obišao linije fronta u oblasti Donjeck

Zelenski doputovao na 'Samit tri mora' u Vilnjusu

Navaljnaja: Putin nije legitimni predsjednik Rusije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta