Stranačke aktivnosti     | 11.11.2019. 20:11 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

Klub SDA: Mandić mora odmah podnijeti ostavku zbog korupcijskog skandala u KJKP Rad

Zapošljavanje Ene Avdibegović, sestre zastupnice Naše stranke u SKS Neire Dizdarević, u KJKP «Rad»  predstavlja prvorazredni korupcijski i nepotistički skandal, te još jedan u nizu postupaka kojima Fortina vlada pokazuje svoje pravo lice.

Činjenica je da je sva procedura oko zapošljavanja sestre zastupnice Dizdarević provedena, nakon što je za v. d. direktoricu KJKP Rad imenovana Vera Arnautović kao kadar «Naše stranke».

Zapošljvanje sestre kantonalne zastupnice, na poziciju u javnom preduzeću, koja donosi 1.578,60 KM mjesečne plate, samo na temelju njenih rodbinskih i stranačkih veza, predstavlja ogroman korupcijski skandal i zloupotrebu javnih resursa.

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo poziva resornog ministra komunalne privrede i infrastrukture Srđana Mandića da podnese ostavku.

Također, pozivamo i dio predstavnika međunarodne zajednice koji su do sada pružali podršku Vladi Kantona Sarajevo da daju svoj komentar na ovaj slučaj.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta