Regija     | 11.11.2019. 14:05 |

Hrvatska: Štrajk u školama se nastavlja, spremaju se novi prosvjedi

FENA Agencije

ZAGREB, 11. studenoga (FENA) - Predsjednik srednjoškolskog sindikata Branimir Mihalinec poručio je u ponedjeljak kako se štrajk u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj nastavlja jer, još nisu s Vladom nastavili pregovori o koeficijentima, najavivši prosvjedne akcije u srijedu i četvrtak na Trgu sv. Marka u Zagrebu.

Ponovio je da će na tom sastanku, koji bi se po najavi ministra Josipa Aladrovića trebao održati sutra, Vlada vjerojatno dati neku ponudu, koju će sindikati pak dati na referendum svojim članovima.

-Neovisno o vremenskim uvjetima, u planu daljnjih aktivnosti ovog tjedna, u srijedu i četvrtak će biti naše aktivnosti na Trgu svetog Mark- kazao je Mihalinec, dodavši kako će ta dva dana intenzivno provesti ispred vrata Vlade i Sabora.

Sindikati zaposlenih u osnovnom i srednjem školstvu u Hrvatskoj su u štrajku već 22 dana, a od Vlade traže povećanje plaće kroz izjednačavanje koeficijenta složenosti poslova na 1,406 postotna boda.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem komentirala je najavu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak da će prioritet hrvatskog predsjedanja EU-om biti obrazovanje, pod sloganom "Nastavnici i učitelji budućnosti", upitavši kako možemo govoriti o ulaganju u obrazovanje kada Vlada ne želi uložiti niti jednu kunu više nego što ulaže u javne službe, prenijela je Hina.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo