Bosna i Hercegovina     | 11.11.2019. 14:17 |

U susret 6. Dječijem sajmu simbolično zasađena dva drveta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je danas zajedno sa ambasadoricom 6. Dječijeg sajma Monom Muratović, direktoricom Sajma Majom Kojundžić-Graholski i dječicom iz vrtića „Lane“ simbolično zasadio drvo ukrasne trešnje u parku ispred Općine Centar, te drvo graba u Velikom parku.

Kako je rečeno, sadnja drveća organizirana je u okviru akcije „Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno" kako glasi i ovogodišnji slogan najvećeg događaja u Bosni i Hercegovini za djecu, u čijem festivalskom programu nastupa više od 1.500 djece, a koji se održava od 15. do 17. novembra u sarajevskoj dvorani Skenderija.

Ovaj jedinstveni događaj u fokus stavlja edukaciju mališana na temu očuvanja prirode.

- Raduje me da smo mogli dati doprinos edukaciji mališana o tome koliko nam je priroda važna. Mi u Općini Centar smo donijeli odluku da za svako posječeno drvo zasadimo tri nova. Također, krenuli smo sa izradom katastra zelenih površina i drveća na svom području s ciljem obnove i zaštite zelenih površina. Moramo voditi računa i biti odgovorni naspram okoliša - poručio je Ajnadžić.

Direktorica sajma Kojundžić-Graholski se zahvalila načelniku Ajnadžiću i Općini Centar što su prepoznali značaj edukacije mališana o očuvanju okoliša.

- Najbolji način da potaknemo naše mališane da čuvaju svoju okolinu je edukacija. Upravo zbog toga smo danas simbolično zasadili ova dva drveta i naučili dječicu koliko je to važno. Koristim priliku da pozovem sve zainteresirane da nam se pridruže ovog petka od 13 sati na najveselijem i najradosnijem dječijem sajmu u BiH. Ulaz je besplatan, a sve naše mališane očekuje mnogo zabave, maskota, zabavnih i edukativnih radionica - kazala je Kojundžić-Graholski.

Muratović je istakla značaj očuvanja onoga što imamo, a to je svakako priroda.

- Prirodu nismo naslijedili od svojih predaka, nego posudili od svojih potomaka, kako kaže poznata izreka - podsjetila je Muratović.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu