Bosna i Hercegovina     | 11.11.2019. 14:13 |

Katica obišao policijske uprave Vogošća i Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Admir Katica obišao je danas policijske uprave Vogošća i Centar, a povodom radova koji će uposlenicima ovih PU osigurati bolje uvjete za rad.

Vrijednost projekta koji realizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova KS i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH iznosi 210.000 KM.

Sredstva su namijenjena za izvođenje radova na šest objekata koji pripadaju resornom ministarstvu, a među kojima su i dvije nove policijske stanice.

Tim povodom, Katica je obišao PU u Vogošći, na kojoj se radovi na izgradnji nadstrešnice iznad glavnog ulaza i jarbola za zastave privode kraju, dok je sanacija ulaznog stepeništa u toku.

U PU Centar radovi na zamjeni krovnog pokrivača su završeni.

- Nakon što smo u junu potpisali sporazum sa UNDP-om, sredstva koja je osiguralo resorno ministarstvo iz Budžeta za 2019.godinu su im doznačena, jer su oni implementatori projektnih aktivnosti - rekao je ministar Katica.

Poručio je da zadovoljan tokom radova, "jer će nakon što se oni završe svim policijskim i državnim službenicima, te namještenicima biti osigurani povoljniji uvjeti za rad".

- Zahvalio bi se UNDP-u  na koordinaciji i suradnji na ovim projektima, te osnaživanju institucija Kantona Sarajevo, a posebno Ministarstva unutrašnjih poslova - istakao je Katica, saopćeno je iz  Pres-službe KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U akciji 'Sleeper' policija u Sarajevu zaplijenila 6,9 kg droge

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Dva nova sistema video-nadzora radi unapređenja sigurnosti u saobraćaju na području ZDK

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo