Bosna i Hercegovina     | 11.11.2019. 13:30 |

Odbor za ekonomsku i finansijsku politiku PFBiH zasjeda 19. novembra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Odbor za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH održat će 19. novembra sjednicu na kojoj će razmatrati Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o reviziji privatizacije privrednih društava i banaka u FBiH.

Članovi Odbora izjasnit će se o predloženim odlukama o prihvatanju zaduženja kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju projekta Javni prijevoz Sarajevo i finansiranje izgradnje dionice autoceste na Koridoru Vc Putnikovo Brdo - Medakovo.

Na dnevnom redu nalazi se i Izvještaj o odobravanju izdvajanja sredstava iz „tekuće rezerve“ budžeta FBiH za 2019. godinu, te Informacija Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom koja se odnosi na analizu podataka dostavljenih od sudova i tužilaštava u FBiH u kojima je predložena i izrečena mjera oduzimanja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom u FBiH tokom 2018. godine.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Odbor podržao prijedlog zakona o poduzetničkoj infrastrukturi i poticanju razvoja male privrede u FBiH

Odbor za ekonomsku i finansijsku politiku - Doraditi zakon o obaveznom osiguranju u saobraćaju

Izbornom radnih tijela okončana konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma FBiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'