Stranačke aktivnosti     | 11.11.2019. 08:25 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Platforma za progres putem elektronskog glasanja vraća interes dijaspore za političke procese u Bosni i Hercegovini

Bliži se Druga Skupština Platforma za progres koja će se održati 24.11. u Banja Luci. Njoj prethode skupštine organizacionih jedinica – regija, na kojima će demokratskim putem biti izabrani delegati koji će imati pravo glasa u Banja Luci. Osim regija na teritoriji Bosne i Hercegovine, svoju Izbornu skupštinu je imala i dijaspora koja je svoje delegate birala elektronskim putem. Glasanje je počelo 08.11. u 00:00 h i trajalo je 24 h.

Na ovaj način Platforma za progres, za sada u svojim redovima, počinje da ostvaruje jedan od svojih programskih ciljeva – uvođenje elektronskog glasanja u izborni proces na nivou cijele države. Takođe, ovo je prvi put u historiji Bosne i Hercegovine da jedna politička stranka na ovaj način uključuje dijasporu u formiranje svojih struktura i da uvodi elektronsko glasanje.

Napominjemo da će se Druga Skupština ove političke organizacije održati 24.11. u Banja Luci. Platforma za progres na ovaj način dokazuje da je njen cilj djelovanje na teritoriji cijele države i u interesu svih građana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo