Kultura     | 08.11.2019. 18:03 |

Certifikat dodatne andragoške obuke steklo 20 polaznika s Univerziteta u Zenici

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 8. novembra (FENA) - Prvih dvadeset polaznika programa Osnovne andragoške obuke po javno važećem programu Zeničko-dobojskog kantona dobilo je danas certifikate te će stečeno znanje i iskustvo moći koristiti u radu sa studentima Univerziteta Zenica.

Program je realiziran u saradnji s njemačkom organizacijom DVV Inernacional – Ured za Bosnu i Hercegovinu, a u njemu sudjeluju nastavnici osnovnih i srednjih škola te zeničkih fakulteta.

-Ovo je prva grupa koja je završila obuku, a u drugoj grupi imamo 24 polaznika iz osnovnih i srednjih škola, koji će svoju obuku završiti za 10 dana.

ZDK će, tako, biti bogatiji za 44 nastavna kadra koji su dodatno andragoški i didaktički osposobljeni za rad s mladim i odraslim osobama- kazao je direktor DVV Internacionala Emir Avdagić, koji je napomenuo kako je ovaj program definisan Memorandumom o saradnji sa ZDK-om.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK prof. dr. Spahija Kozlić napomenuo je kako je, uz obuku osoblja osnovnih i srednjih škola, želio da kroz ovu obuku prođu i mladi kadrovi Univerziteta Zenica. To je, kaže on, DVV Internacional rado prihvatio, na čemu su im posebno zahvalni.

- Svaki vid edukacije pa, naravno, i ova andragoške obuke su od koristi mladim asistentima i docentima, koji već imaju određena znanja iz ove oblasti- istakao je ministar Kozlić.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ministarstvo za obrazovanje BPK i DVV Internacional za BiH potpisali sporazum o saradnji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'