Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Građani Banjaluke ne mogu finansirati beskorisne agencije

Građani Banjaluke ne mogu unedogled finansirati rad gradskih agencija koje su same sebi svrha postojanja, a od kojih stanovništvo i Grad nemaju nikakve koristi.

Imamo situaciju da pojedine agencije koje je osnovao Grad, poput Gradske razvojne agencije (CIDEA), skoro 90 odsto sredstava troše na plate zaposlenih, a da su i po priznanju gradonačelnika Igora Radojičića izostali rezultati njihovog rada.

Tako će Gradska razvojna agencija od 870 hiljada maraka koje dobija iz budžeta grada u 2019. godini, za sufinansiranje projekata od interesa za Grad izdvojiti svega 29 hiljada KM, dok će za lična primanja potrošiti 710 hiljada KM.

Kada se uzme u obzir da (CIDEA), nije uspjela da pridobije neke druge fondove i da nije realizovala značajnije projekte jasno je da je, s obzirom na troškove, korist od ove agencije za Grad i stanovništvo zanemariva.

Podsjećamo da je problem sa agencijama i centrima, koje nisu opravdali svoje postojanje, a koji su do sada potrošili desetine miliona KM, prisutan više od jedne decenije i da je njihova transformacija ili ukidanje bilo jedno od predizbornih obećanja aktuelne vlasti u Banjaluci.

Uprkos tome građani iz svojih džepova i dalje plaćaju njihov nerad, iako su od lokalnih izbora protekle tri godine.

Smatramo da je krajnje vrijeme da gradske vlasti priznaju da je osnivanje pojedinih agencija bio pogrešan potez i da zaustave uzaludno rasipanje novaca građana Banjaluke, po nekom od modela koje su pred izbore obećavali građanima.


S poštovanjem.

GRADSKI ODBOR SDS BANJA LUKA

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.