Bosna i Hercegovina     | 08.11.2019. 11:52 |

Na području Ljubuškog spriječeno krijumčarenje 17 migranata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. studenoga (FENA) - Službenici Jedinice granične policije Doljani 7. studenoga spriječili su krijumčarenje 17 osoba afroazijskog porijekla iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Prilikom kontrole državne granice na području Ljubuškog granični policajci u kombiju bh. nacionalnih oznaka otkrili su ilegalne migrante koji nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a izjavili su da dolaze iz Iraka i Sirije.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se vozač kombija, državljanin BiH M. Š. (1988.), kao i Z. B. (1993.), državljanin BiH i Hrvatske koji se nalazio u vozilu Peugeot, bh. nacionalnih oznaka, a koje je bilo prethodnica, odnosno imao je ulogu "čistača".

Prema naredbi državnog tužitelja, kombi i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a protiv osumnjičenih, M. Š. i Z. B., Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu "krijumčarenje ljudi".

O događaju su obaviješteni i službenici Službe za poslove sa strancima BiH koji su preuzeli daljnji rad na slučaju, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Dvojica stranih državljana lišena slobode zbog krijumčarenja migranata

Državljani BiH uhićeni zbog krijumčarenja 28 osoba afroazijskog porijekla

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'