Ekonomija

U Sarajevu predstavljen IQOS 3 Duo (VIDEO)

Tekst: Muhamed Hadžibegić, Foto FENA/Harun Muminović

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Kompanija Philip Morris BH predstavila je sinoć u Sarajevu najnoviji proizvod iz porodice bezdimnih uređaja IQOS 3 Duo.

Generalni direktor kompanije Philip Morris za BiH i Crnu Goru Srđan Lazović izjavio je da je IQOS 3 Duo predstavljen u BiH skoro istovremeno kad i na drugim velikim evropskim tržištima.

- Ovo je nedelja IQOS 3 Duo uređaja i u Japanu, u Njemačkoj, u Italiji i u Rusiji, te mi je izuzetno zadovoljstvo da ovaj nasavremeniji IQOS večeras predstavimo i u Bosni i Hercegovini - rekao je Lazović.

Pojasnio je da IQOS 3 DUO u sebi sadrži najbrži i najmoćniji grijač u čitavoj IQOS porodici i omogućava dva uzastopna korištenja bez potrebe da se puni, dok je sam punjač puno brži od trenutno postojećih.

Lazović je istakao da je BiH među 50-ak zemalja u svijetu u kojim je dostupan IQOS koji predstavlja revoluciju u duhanskoj industriji jer kod njega nema sagorijevanja.

Bh. glumac Moamer Kasumović koji je promotor IQOS-a u BiH naveo je da je vrlo sretan što je umjesto cigareta počeo da koristi taj uređaj i da može preporučiti isto svim pušačima.

Na prezentaciji je istaknuto da je Philip Morris u posljednjih 15-ak godina uložio više od šest milijardi dolara u naučna istraživanja, razvoj i komercijalizaciju bezdimnih proizvoda na kojima je radilo više od 400 naučnika sa ciljem da do 2025. najmanje 40 miliona pušača, ukoliko ne prestanu pušiti, pređu na tu opciju.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

(FENA) H.D.