Bosna i Hercegovina     | 07.11.2019. 15:38 |

Džaferović-Sakamoto: Napredak u razvoju ekonomskih odnosa BiH i Japana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. novembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je ambasadora Države Japan Hideyukija Sakamota. 

Tokom razgovora su istaknuti dobri bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Japana, posebno na političkom planu. Izraženo je zadovoljstvo i zbog napretka ekonomskih odnosa.

Ambasador Sakamoto naglasio je opredijeljenost da se nastave graditi dobri odnosi sa našom zemljom, navodeći i interes investitora iz ove zemlje za Bosnu i Hercegovinu. Dodao je da će Japan nastaviti da pruža pomoć Bosni i Hercegovini i kroz razvojne programe.

Član Predsjedništva BiH Džaferović zahvalio je ambasadoru Sakamotu za podršku koju Japan pruža BiH na putu prema Evropskoj uniji i NATO-u.

Zamolio je ambasadora Sakamota da porodici, Vladi Japana i caru prenese izraze saučešća povodom smrti Sadako Ogata, koja je u najtežim trenucima za BiH bila na čelu UNHCR-a i svojim angažmanom doprinijela ublažavanju tadašnje humanitarne krize.

Džaferović je informisao Sakamota o razlozima za zastoj u formiranju Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH. Istakao je da je potrebno što prije formirati Vijeće ministara i Vladu FBiH, strogo vodeći računa o poštovanju Ustava, aktuelnih zakona i ranije donesenih odluka, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Džaferović primio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka

Džaferović: Dodik odlazi poražen iz Predsjedništva BiH

Džaferović primio otpravnika poslova Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo