Bosna i Hercegovina     | 07.11.2019. 12:37 |

Govedarica: Dodik krivac zašto nema Srba u Upravnom odboru Centralne banke BiH

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 7. novembra (FENA) – Najveću odgovornost zašto danas nema Srba u Upravnom odboru Centralne banke BiH snosi srpski član Predsjedništva BiH koji se ponaša kao isključivo SNSD-ov član Predsjedništva BiH - kazao je član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica, reagujući na izjave Milorada Dodika o nemogućnosti popunjavanja srpskih mjesta u Upravnom odboru Centralne banke BiH.

Podsjetio je da su Ljubiša Vladušić i Trivo Marinković smijenjeni na prijedlog Milorada Dodika samo iz jednog razloga, zato što nisu članovi SNSD.

-Dakle, smijenjeni su na nezakonit način i Dodik je po ko zna koji put pokazao da on ne bira koliku će štetu napraviti Republici Srpskoj i srpskom narodu kada treba da ostvari neku svoju ili partijsku korist – kazao je član Predsjedništva SDS-a.

Smatram da bi bilo krajnje korektno da Predsjedništvo BiH upozna javnost s prijedlogom odluke o razrješenju srpskih članova Upravnog odbora Centralne banke BiH i kompletno obrazloženje sa svim opravdanim razlozima za smjenu Vladušića i Marinkovića iz koje će biti vidljivo zašto i zbog čega je Dodik tražio njihovu smjenu.

Pozvao je Sud BiH da ovaj predmet za koji je već izrekao privremenu mjeru stavi u svoje prioritete kako bi se problem što prije riješio.

-Nedopustivo je da Upravni odbor Centralne banke donosi bilo kakve odluke bez srpskog naroda. Jedino na taj način će se ispraviti ova politička glupost za koju je odgovoran isključivo Milorad Dodik – zaključio je Govedarica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo