Kultura     | 07.11.2019. 09:33 |

Književna večer 'Kraljevstvo riječi' u Tomislavgradu

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 7. studenoga (FENA) - U povodu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, u organizaciji Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad i Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne u srijedu navečer u Tomislavgradu održana je književna večer "Kraljevstvo riječi".

Domaćin susreta bila je tomislavgradska književnica Ivana Ćurić koja je prigodnim riječima pozdravila nazočne.

Ulomke iz svojih dijela čitali su književnici Ilija Smiljanić, Ivana Ćurić, Mijo Tokić, Tomislav Majić, Šima Majić, Iva Bagarić, Srećko Marijanović, Ljubo Krmek, Grgo Mikulić i Ivan Sivrić.

Na književnoj večeri proglašeni su i "najčitatelji" Gradske knjižnice u Tomislavgradu. Kod učenika najviše knjiga pročitala je Nika Ančić, učenica petog razreda osnovne škole, a od odraslih "najčitateljem" proglašen je Martin Perić.

Bilo je to peto druženje članova Društva hrvatskih književnika u Tomislavgradu na čemu je gostima zahvalila ravnateljica Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu Danijela Papić.

Pokrovitelji književna večer bili su Općina Tomislavgrad, Ministarstvo znanosti, prosvjete kulture i sporta Hercegbosanske županije i Ministarstvo financija Hercegbosanske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Upriličen prikaz korizmene baštine Imotske krajine „Sine Božji budi faljen“

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo