Svijet     | 06.11.2019. 16:36 |

U Meksiku 13-godišnji dječak prešao 23 kilometra bježeći od narko kartela

FENA Internet

NEW MEXICO, 6. novembra (FENA) - Trinaestogodišnjak koji je preživio napad navodnih pripadnika meksičkog narko kartela na konvoj američkih Mormona sakrio je šestoro braće i sestara u grmlju prije nego što je prešao 23 kilometra kako bi našao pomoć, saopćila je njegova porodica.

Osmoro djece je preživjelo napad u ponedjeljak na sjeveru Meksika u kojem su ubijene tri žene i šestero djece, podsjeća BBC.

Petoro djece ima rane od metaka, prenose američki mediji. Žrtve su članovi porodice LeBaron, povezane sa mormonskom zajednicom koja se nastanila u Meksiku prije nekoliko decenija.

Meksički ministar sigurnosti rekao je da je ta grupa možda slučajno napadnuta i da je to greška od strane pripadnika kartela. Međutim, članovi porodice rekli su da je zajednica, poznata po tome što je govorila protiv nasilja kartela, primala prijetnje u prošlosti.

Država Sonora na sjeveru Meksika vodi borbu dvije rivalske bande, La Línea, koja ima veze s većim kartelom Juárez, i "Los Chapos", koji je dio kartela Sinaloa.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

SAD i Meksiko postigli dogovor da granični prelazi ostanu otvoreni

Biden i Obrador razgovarat će o fentanilu, migrantima...

Broj poginulih od oluje Otis u Meksiku porastao skoro na stotinu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo