Sport     | 06.11.2019. 15:46 |

Olgun: Nisam znao kakvo je stanje u Čeliku, ali ja sam za sve kriv

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 06. novembra (FENA) – Predsjednik Nogometnog kluba Čelik iz Zenice Aydin Olgun kazao je na današnjoj pres-konferenciji da nije znao da klubu prijeti suspenzija i neodigravanje utakmice 15. kola BHT Premijer lige protiv Željezničara zbog nepoštovanja odluka Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zbog dugova prema bivšim igračima i trenerima.

Olgun je najavio kako će ličnim sredstvima izmiriti obaveze te ukinuti suspenziju i omogućiti da ekipa u subotu igra domaću utakmicu protiv Zvijezde 09.

- Ovdje sam ja predsjednik kluba i ja sam kriv. Da sam imao informacije o ovim stvarima, riješio bih problem. Znate da sam u petak podijelio plaće, a da sam znao ne bih podijelio plaće nego bih izmirio dug - kazao je Olgun, koji se zbog nastale situacije izvinio ekipi, treneru, gradu, navijačima, NSBiH...

- U svemu ima izlaz. Dva sam dana ovdje i toliko smo otkrili sakrivenih stvari, ali sada sam sve saznao, vidio i uradit ću šta je potrebno. Sve je plaćeno i nemamo problema da igramo utakmicu - istakao je Oglun, koji je dodao kako će u toku dana, ne navodeći ime, 5.000 eura biti isplaćeno i posljednjem igraču kojem su dužni novac.

Pozvao je da se do 1. decembra jave svi koji potražuju novac od kluba iz ranijeg perioda, nakon čega će svi koji koji budu imali pravo na naplatu biti i isplaćeni. Istakao je nelogičan zahtjev za naplatu bivšeg direktora Ismeta Đuguma.

- On je podnio zahtjev za naplatu, tužio je Savezu...Savez je ovo odbio. Gdje je trebao da bude moj potpis, on se potpisao. Na sve naše dugove, sve su njegovi potpisi - kazao je Oglun, koji je poručio da šta god da su njegovi saradnici radili, falsifikovali potpise... mora se raditi na tome da se sačuva klub.

Nakon toga klub će, najavio je Oglun, tražiti svoja prava putem sudova. Dodao je i kako je već održao jedan sastanak s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem, s kojim će imati sastanak i naredne sedmice te će, nakon toga, donijeti određene zaključke.

Klub, kazao je Oglun, nije njegov nego grada Zenice te da zbog toga želi sagraditi terene za Akademiju te ih ostaviti gradu i klubu.

Kapiten Fenan Salčinović istakao je kako klub njemu i ostalim igračima ove sezone duguje dvije plaće, ali da mu se ukupno duguje 145.000 KM. Oglun je kazao da je dug prema Salčinoviću, kako su dogovorili pred ovu sezonu, oko 70.000 KM.

- Što se tiče primanja igrača, ima dugovanja... to je istina. Ne znam šta su predsjedniku predstavljali. Dobili smo dvije plaće pred polazak na pripreme u Tursku, zatim plaću nakon utakmice sa Sarajevom i u petak, pred utakmicu sa Željezničarom - kazao je Salčinović, koji je naveo da su dva puta dobili i premije. Salčinović je, kao i trener Slaviša Božičić, izrazio nadu da će iz svega izaći jači.

Olgun je, u pisanom saopćenju koje su podijelili pred pres-konferenciju, najavio kako će naložiti podnošenje prijava zbog zaključivanja, po njemu, štetnih ugovora protiv Tarika i Hanana Adilovića, zatim sporazuma s NK Vitez za igrača Vedrana Vrhovca, isplatu bez pravnog osnova za bivše igrače Ratka Dujkovića i Stevu Nikolića, zatim angažman firmi i trećih lica bez saglasnosti Upravnog odbora.

Najavio je i raspisivanje konkursa za imenovanje sportskog te izvršnog direktora, koordinatora Omladinskog pogona i tehničkog sekretara.  

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Travnjak Stadiona "Bilino polje" spreman za odlučujuće utakmice "Zmajeva"

NK Čelik javno se ogradio od osoba koje lažno predstavljaju klub

Bradarac: Čelik priprema tužbu protiv NS BiH i Aydina Olguna

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom