Ekonomija     | 06.11.2019. 14:23 |

Info seminar o Lean proizvodnji za optimiziranje poslovnih procesa

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 6. studenoga (FENA) - Besplatni info seminar o Lean proizvodnji namijenjen menadžerima poduzeća i voditeljima poslovnih odjela koji žele optimizirati poslovne procese u poduzeću uvođenjem Lean alata održat će se u četvrtak, 14. studenoga, u Tehnološkom parku Posušje s početkom u 15 sati.

Lean proizvodnja predstavlja metodologiju organiziranja procesa s ciljem maksimiziranja njegove efikasnosti korištenjem pet principa, a kroz eliminiranje svih sedam vrsta gubitaka, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Općine Posušje.

Osnovna postavka Lean koncepta je proizvoditi sa što manje zaliha, kapitala, ljudskog rada, neispravnih proizvoda, zastoja i čekanja, a s druge strane proizvesti baš onakav proizvod kakav kupac želi, a kao rezultat nameće se poslovanje samo kroz procese koji dodaju vrijednost za kupca.

Spremnost poduzeća da u što kraćem roku reagira na promjene na tržištu postaje glavni adut borbi za tržište, a primjenom Lean koncepta poduzeće postaje fleksibilno i spremno odgovoriti na izazove tržišta.

Metodu je osmislila i razvila firma Toyota, a pod nazivom Lean postala je nezaobilazan faktor za unapređenje i optimizaciju svih vrsta poslovnih procesa, stoji u priopćenju.

Predavači info seminara su dekan Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike u Mostaru Željko Stojkić, profesor Ivica Veža s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu te predstavnici poduzeća Miviko d.o.o., Weltplast d.o.o., TT Kabeli d.o.o. te Feal d.o.o.

Sudionicima info seminara bit će predstavljen koncept leana, lean alati za povećanje učinkovitosti u proizvodnim procesima, iskustva implementacije leana od strane predstavnika lokalnih poduzeća, te tvornica za učenje kao edukacijsko okruženje koje je uspostavljeno pri Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike.

Organizatori ovog događaja su Sveučilište u Mostaru, Fakultet strojarstva računarstva i elektrotehnike, u suradnji s Općinom Posušje, Tehnološkim parkom Posušje, Razvojnom agencijom Zapadnohercegovačke županije (HERAG) i lokalnim poduzećima, a prijava na seminar može se izvršiti najdalje do utorka, 12. studenoga, stoji u priopćenju.

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo