Bosna i Hercegovina     | 06.11.2019. 13:02 |

Članovi Predsjedništva BiH primili u posjet princezu Viktoriju i princa Daniela

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić te Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su danas krunsku princezu Viktoriju, prestolonasljednicu Švedske, i princa Daniela od Švedske.

Komšić, Džaferović i Dodik izrazili su zadovoljstvo posjetom švedske kraljevske porodice i zamjenice premijera Isabelle Lövin te zahvalili za kontinuiranu podršku i angažman Švedske kroz brojne razvojne projekte.

Svrha posjete je da se ojačaju već dobri odnosi dvije države, naglase snažne veze i potencijal za nastavak saradnje u korist svih u BiH, rečeno je prilikom susreta.

Sagovornici su se složili da brojna dijaspora, koja je dobro integrisana u švedsko društvo, doprinosi ukupnom razvoju ekonomske i kulturne saradnje.

Članovi Predsjedništva BiH su pozdravili angažman visoke švedske delegacije na temama od zajedničkog interesa za sve građane u BiH, a to su klimatske promjene, zaštita životne sredine, inovacije i poduzetništvo, te učešće mladih.

Švedska vlada je podržala izradu zajedničke strategije za zaštitu okoline, koja će se bazirati na smanjenju zagađenja zraka i ublažavanju efekata klimatskih promjena. To je globalni problem na kojem možemo svi sarađivati, zaključeno je prilikom susreta, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'