Ekonomija     | 06.11.2019. 11:53 |

'Dan poslovne dijaspore' u Žepču

FENA Saopćenje

ŽEPČE, 6. studenoga (FENA) - Općina Žepče, u partnerstvu s Razvojnom agencijom Žepče, organizira manifestaciju "Dan poslovne dijaspore Žepče 2019" koja će se održat u četvrtak, 7. studenoga, s početkom u 11 sati u motelu California Žepče.

Ovo je drugi po redu događaj koji se organizira s ciljem uspostavljanja bolje i dugoročnije veze s dijasporom te omogućavanja razmjene znanja i iskustva u svim oblastima života, a posebice u oblasti ekonomskog razvoja.

"Naša namjera je da u budućnosti ovaj događaj preraste u poslovno-investicijsku konferenciju koja bi se održavala na godišnjem nivou i bila svojevrsna platforma za razmjenu najboljih poslovnih praksi, promociju projekata i gospodarskih potencijala kojima raspolaže općina Žepče i žepačka dijaspora u cjelini te uvezivanje stručnjaka iz akademske zajednice, gospodarstvenika i investitora na individualnoj i institucionalnoj razini", priopćili su organizatori.

U okviru "Dana poslovne dijaspore Žepče 2019" planirane su prezentacije uspješnih poslovnih poduzetničkih priča iz dijaspore, kao i panel diskusija na temu "Uloga dijaspore u lokalnom ekonomskom razvoju".

U sklopu programa planiran je i posjet kompaniji "Marić projekti" d.o.o. koja je osnovana kapitalom iz dijaspore i podržana kroz projekt "Dijaspora za razvoj" kroz financiranje obuke za montera ALU i PVC stolarije za deset nezaposlenih osoba od kojih će šest biti zaposleno u kompaniji "Marić" d.o.o. Žepče.

Na skupa se očekuje sudjelovanje predstavnika općine i županija, privatnog sektora, kompanija iz dijaspore i domaći investitori, ministarstva, predstavnici nevladinih organizacija koje ostvaruju vezu s dijasporom na lokalnoj razini, predstavnici Veleposlanstva Švicarske u BiH, UNDP-a, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, općina Stari Jankovci i Tovarnika iz Republike Hrvatske.

Događaj će se održati u sklopu projekta "Dijaspora za razvoj (D4D)", koji je projekt Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu s UNDP-em BiH i IOM-om BiH, priopćeno je iz Razvojne agencije Žepče.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

SIPA pretresla jednu lokaciju u Žepču

Čović: Politička i društvena kriza u BiH mora se žurno rješavati

Đaci se jučer vratili u školske klupe u općini Usora, u ponedjeljak će i u Žepču

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta