Stranačke aktivnosti     | 06.11.2019. 11:23 |

Priopćenje za javnost HSP-a BiH Županije Središnje Bosne

FENA Saopćenje

U Središnjoj Bosni majorizacija Hrvata od Hrvata


HSP BiH županije Središnje Bosne na čelu sa predsjednikom županijskog HSP BiH Slavenom Kraljevićem, apelira na hrvatske predstavnike u Vladi SBŽ da prestanu gledat na osobne i usko stranačke interese. Stanje Hrvata Središnje Bosne je kaotično i nikad gore, na žalost isti koji bi trebali voditi brigu za svoj narod oni za to ne mare.

Hrvati Središnje Bosne su uz velike napore i ogromne žrtve uspjeli sačuvati svoja ognjišta i izboriti se za to da ravnopravno sudjelujemo u svim vladajućim strukturama naše županije, da upravljamo svim resursima i ministarstvima koji nam pripadaju.

Na žalost uz sve to sa čim raspolažemo u županiji Središnja Bosna danas fali 60% Hrvata. Sve što smo zadržali u ratu obranili krvlju, danas gubimo. Gubimo ono što je najvrjednije a to je narod.

U ratu za opstanak na ovom području mnogi su dali svoje živote, mnogi branitelji dijelove tijela jer imali smo jedan cilj a to je ostati na svome. Danas imamo situaciju u Središnjoj Bosni da se gleda samo na podobne istomišljenike vladajućih,te da se šikaniraju oni koji misle svojom glavom.

Tako dođosmo na ono, gdje smo danas? Djeca najčasnijih sinova danas moraju da sele sa ovog područja širom svijeta trbuhom za kruhom i što je žalosno tamo se poštuju i cijene. Činjenica je da se u Središnjoj Bosni dogodila majorizacija Hrvata od Hrvata a HSP BiH je na to upozoravao i o ovome govorio još prije 15 godina.

Politički predstavnici Hrvata u našoj županiji koji budu birani da zastupaju interes hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni nerijetko po cijeli mandat brinu o sebi i svojim najbližima. Politički predstavnici se čude kako obitelji ne mogu živjet od 300 ili 500 maraka mjesečno, izgubio se svaki osjećaj realnosti.

Moramo se zapitati kako u zdravstvu uz sva plaćanja osiguranja, razne markice koje se naplaćuju u našoj županiji nemamo adekvatnu zdravstvenu njegu. Danas su narodne institucije i javna poduzeća privatizirana i tome treba stati na kraj. HSP BiH SBŽ skreće pažnju na sva tijela i ljude koji nas predstavljaju da konačno počnu vodit brigu o narodu, jer strah nas ako se nastavi ovakvo raseljavanje da će za to biti kasno. „Jadan je vladar bez naroda svoga“.


Predsjednik HSP BiH-SBŽ
Slaven Kraljević

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HSP BiH i H-B

Priopćenje za javnost HSP-a BiH

Priopćenje za javnost HSP BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta