Bosna i Hercegovina     | 05.11.2019. 16:20 |

Radmanović čestitao 25 godina Ustavnog suda RS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. novembra (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović uputio je čestitku predsjedniku Ustavnog suda Republike Srpske Džerardu Selmanu povodom 25. godina Ustavnog suda tog entiteta.

- Najsrdačnije zahvaljujem na pozivu koji ste mi uputili da prisustvujem svečanoj akademiji "25 godina Ustavnog suda Republike Srpske". Uz iskreno žaljenje što, zbog ranije preuzetih obaveza, nisam u mogućnosti da prisustvujem svečanoj akademiji, zadovoljstvo mi je da Vama, sudijama Ustavnog suda i svim zaposlenim čestitam ovaj veliki jubilej - naveo je Radmanović.

Radmanović je istakao da Ustavni sud garantuje zaštitu ustavno pravnog poretka, sloboda i prava građana, organizacija i zajednica i predstavlja instituciju od posebnog značaja za razvoj demokratskog društva i afirmaciju težnji da se RS zasniva i izgrađuje na principima vladavine prava.

- Koristim ovu priliku da Vam još jednom čestitam uspješnu organizaciju proslave ovog značajnog jubileja, kao i da Vam poželim mnogo uspjeha u budućem radu - stoji u Radmanovićevoj čestitki, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu