Stranačke aktivnosti     | 05.11.2019. 12:02 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

NB: Bakir mora podnijeti ostavku, a „savjetnici“ biti hitno smijenjeni 

Svjesne obmane, a zatim jeftino skrivanje iza saradnika, Bakira Izetbegovića u vezi sa revizijom tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde najbolje opisuju njegovo upravljanje i manipulisanje ljudima. Politika bez odgovornosti, nije politika, a naknadno posipanje pepelom i svaljivanje odgovornosti na druge je svojstveno slabim vođama. Od toga Bakir Izetbegović nikada neće moći pobjeći.

Zbog ovog fijaska i svjesnog laganja javnosti, političkih stranaka, udruženja žrtava rata, laganja boraca i istinskih patriota ove zemlje, ostavka Bakira Izetbegovića iz moralnih razloga bio bi minimum njegovog ljudskog i političkog dostojanstva. Također, smjena svih savjetnika, koji i sad čine njegov tim bliskih saradnika u rukovodstvu SDA, ali i Kabinetu Šefika Džaferovića u Predsjedništvu BiH, bila bi logična posljedica za štetu koju su nanijeli našoj državi, kao i obaveza da vrate sve plate koje su za svoj nerad i štetu nanesenu BiH, naplatili od građana naše zemlje.

Prebacivanje odgovornosti na savjetnike je kukavički, a samo u društvu do dna urušenih vrijednosti, Bakirovi poltroni, SDA sateliti i ovisnici ovaj čin obmane i sramote mogu okarakterisati "liderskim". To što ga jedino od političara iz drugih stranaka brani Željko Komšić, koji je u vrijeme mogućnosti podnošenja revizije 8 godina sjedio u Predsjedništvu BiH i također nije uradio ništa, samo na najbolji način oslikava šta običnog populistu razlikuje od ozbiljnog političara. I jedan i drugi, ostaće upisani, kao jalovi članovi Predsjedništva BiH, velikih parola i malih dijela, koji su svojim nečinjenjem i nesposobnošću upropastili historijsku šansu za barem dijelić pravde za BiH i sve njene žrtve, jer su od 2007. do 2017. sjedili u Predsjedništvu BiH, kako je u zadnjem intervjuu ponovo podsjetio Francis Boyle, prvi agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde.

Mogu njihovi poltroni okolo kukurikati o liderstvu koliko hoće, ali historija će Bakira upamtiti kao licemjera i manipulatora. Sa ovakvim "liderima" poput Bakira i populiste Komšića, ova zemlja nema nikakvu perspektivu i šansu da krene nabolje. Rezultat njihovog pogubnog i populističkog načina vođenja politike je masovno napuštanje i bježanje iz naše zemlje. To je obilježilo njihove mandate i upravljanje, ali vjerujemo i da će konačno podstaći naš narod da odbaci takve politike.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

NB

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta