Najave     | 06.11.2019. 10:06 |

FPN organizuje panel diskusiju o iskustvima Mađarske i Crne Gore u NATO-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Fakultet političkih nauka - Odsjek sigurnosnih i mirovnih studija u saradnji s Ambasadom Mađarske u Bosni i Hercegovini organizirat će 7. novembra u Sarajevu panel diskusiju "70 godina NATO Alijanse - Iskustva Mađarske i Crne Gore".

Panel diskusija ima za cilj da otvori stručnu i javnu raspravu o članstvu u NATO-u kroz predstavljanje dvadesetogodišnjeg članstva Mađarske, kao i dvogodišnjeg iskustva Republike Crne Gore u NATO-u.

Imajući u vidu opredjeljenje Bosne i Hercegovine prema članstvu u NATO-u te aktuelni proces i izazove integriranja BiH u Sjevernoatlantski savez (NATO), značajan doprinos diskusiji dat će predstavnici akademske zajednice i nevladinog sektora, saopćeno je iz Fakulteta političkih nauka.

O dvadesetogodišnjem iskustvu, te političkim, sigurnosnim, ekonomskim i širim društvenim benefitima članstva u NATO-u govorit će ambasador Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztián Pósa.  

Ambasador Republike Crne Gore Obrad Mišo Stanišić prezentirat će iskustvo te države u NATO savezu. U panel diskusiji će učestvovati i direktor Centra za sigurnosne studije Sarajevo Denis Hadžović, dok će se uime Fakulteta političkih nauka prisutnima obratiti dekan Sead Turčalo, saopćeno je iz FPN-a Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Komšić: BiH će opstati kao nezavisna država, bez obzira što god ko radio i šta god ko pokušavao

Bakić:Javna diskusija 'Perspektive sociologije u obrazovanju' postavlja pitanja o poziciji sociologa

U Sarajevu promovisana knjiga Elvisa Fejzića 'Vaninstitucionalna politika'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu