Regija     | 05.11.2019. 09:54 |

Tadić u Beogradu na međunarodnoj konferenciji o borbi protiv korupcije

FENA Saopćenje

 

BEOGRAD/SARAJEVO, 5. novembra (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, zajedno sa članovima delegacije iz BiH, sudjeluje u Beogradu na konferenciji o sprečavanju i borbi protiv korupcije na području zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope.

Središnje teme konferencije odnose se na mehanizme i metode borbe protiv korupcije, mogućnosti i instrumente regionalne i međudržavne suradnje, načine za jačanje transparentnosti i odgovornosti, kao i promoviranje bliže suradnje i zajedničkog djelovanja između institucija zaduženih za borbu protiv korupcije.

Sudionici konferencije razmjenjivat će iskustva o novim istražnim mehanizmima, proaktivnom pristupu i međunarodnoj suradnji u procesuiranju predmeta korupcije, razmjeni iskustava iz sudske prakse, kao i drugim bitnim temama u toj oblasti.

Paneli i interaktivne radionice obuhvatit će i teme o nadležnosti državnih organa u spriječavanju korupcije, ulogama organizacija civilnog društva i NVO sektora u ovoj oblasti, kao i korištenju suvremenih tehnologija u otkrivanju korupcije.

Na međunarodnoj antikorupcijskoj konferenciji sudjeluju tužitelji, ministri pravde, kao i šefovi državnih tijela angažiranih u spriječavanju i suzbijanju korupcije iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Turske.

Konferenciju organizira Ministarstvo pravde R Srbije u potporu projekta-Sprečavanje i borba protiv korupcije koji financira Evropska unija, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

U maju Prva konferencija nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo