Stranačke aktivnosti     | 04.11.2019. 15:43 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Održana redovna sjednica Predsjedništva Demokratske fronte 

Danas je u prostorijama Centrale Stranke održana redovna sjednica Predsjedništva Demokratske fronte, na kojoj je analizirana sjednici aktuelna politička situacija u BiH, sa posebnim osvrtom na procese formiranja vlasti. 

Ponovljen je ranije zauzet stav da put Bosne i Hercegovine u NATO nije nešto o čemu će se pregovarati, te je pružena nedvosmislena podrška predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine, g. Željku Komšiću u insistiranju na dostavljanju prvog Godišnjeg nacionalnog plana (ANP). 

Demokratska fronta smatra da je što hitnije potrebno odblokirati rad oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prije svega formiranjem komisija kako bi se mogli nastaviti procesi neophodni za funkcionisanje države. 

Izražen je i stav da je Pokret Socijalne pravde i demokratije pozitivna politička platforma na kojoj se može i treba zasnivati zajednički nastup ljevice na Lokalnim izborima 2020. godine, te da će Demokratska fronta u tom segmentu pružiti dodatne napore kako bi stranke okupljene u Pokret nastupili na Lokalnim izborima na zajedničkoj platformi. 

Demokratska fronta također poziva sve probosanske političke stranke da na Lokalnim izborima 2020. godine jedinstveno nastupimo u Srebrenici smatrajući da to dugujemo ljudima Srebrenice i da jedino tako možemo ostvariti uspjeh uz princip da zajednički kandidati budu upravo ljudi koji tamo žive.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

DF

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta