Stranačke aktivnosti     | 04.11.2019. 13:35 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

KO SDA: Kafansko ponašanje ministra Bašića pokazuje da je nedostojan funkcije

Kafansko ponašanje ministra privrede KS Harisa Bašića na posljednjem zasjedanju Skupštine KS predstavlja vrhunac njegove neozbiljnosti i dokaz da nije dostojan funkcije koja mu je povjerena.

Jednostavno govoreći, ministar Bašić se ponašao kao da je na nedozvoljenim supstancama, i svako ko pogleda snimak njegovog obraćanja neće vjerovati da se obraća jedan ministar. Potpuno identičan utisak ostavlja i premijer KS Edin Forto prilikom gostovanja u televizijskim intervjuima, gdje osim poslovične neinformisanosti pokazuje i cirkusantsko i djetinjasto ponašanje.

Činjenica da se Bašić nekontrolisano i cinično smijao u lice zastupnicima Skupštine KS, dok je odgovarao na pitanja o ozbiljnim zakonima, predstavlja još jedan dokaz da su trenutno na najodgovornijim funkcijama u KS neozbiljni ljudi i cirkusanti, koji neprestano prave štetu institucijama, te novčanu štetu Kantonu i građanima.

Umjesto da ponižava i ismijava zastupnice u Skupštini, ministru Bašiću je bolje da konačno pruži odgovore na brojna neodgovorena pitanja u vezi sa sumnjivim dodjelama sredstava iz milionskog granta podrške privredi, koja je dijelio po rodbinskoj i stranačkoj liniji.

U prilogu vam dostavljamo i snimak obraćanja:

 https://wetransfer.com/downloads/683c06a862e4d4b9f06347b96baf1e1b20191104115211/a22b4f

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu