Stranačke aktivnosti     | 04.11.2019. 12:05 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Vildana Bešlija: Osobe srednje starosne dobi dobit će podsticaj za samozapošljavanje

Na posljednjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo usvojena je inicijativa Vildane Bešlija, zastupnice Naše stranke u Skupštini KS, za uvođenje granta za podsticaj samozapošljavanja za osobe srednje starosne dobi.

„Radi se o osobama koje imaju najmanje deset godina radnog iskustva, koje nisu zaposlene i žele samostalno svojim radom obezbijediti egzistenciju. To su osobe koje imaju radno iskustvo i posjeduju vještine i znanja, te ih vrlo vjerovatno finansijska sredstva dijele od realizacije predloženog samoodrživog projekta. Htjeli mi to priznati ili ne praksa je pokazala da starosna dob utiče na manju konkurentnost na tržistu kod drugih poslodavaca, a kako  posjeduju znanja i iskustvo vjerovatno je da će se ova mjera pozitivno odraziti i u smislu njihovog ostanka u Bosni i Hercegovini, te da su koristi od njihovog samozapošljavanja višestruke“, obrazložila je Bešlija svoju inicijativu.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta