Bosna i Hercegovina     | 04.11.2019. 11:24 |

U Srebrenici potpisani novi ugovori za obavljanje pripravničkoj staža

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 4. novembra (FENA) - Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić potpisao je ugovore sa pripravnicima koji će u narednom periodu obavljati pripravnički staž u općinskoj upravi ili u nekoj od ustanova i institucija u općinskoj nadležnosti.

Sedam pripravnika je potpisalo ugovore na godinu dana, a jedna od njih je i Ljiljana Stjepanović koja je završila Fakultet za sport i fizičku kulturu.

- Otvorila se prilika za obavljanje pripravničkog staža i iskreno se nadam da ćemo opravdati ukazano povjerenje - rekla je Stjepanović.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da je pripravnički staž glavni uslov kako bi se mlad čovjek u budućnosti zaposlio.

- Zahvalnost dugujemo Zavodu za zapošljavanje na odobrenih devet pripravničkih mjesta. Danas je potpisalo ugovor sedam pripravnika, a dva pripravnika su opravdano izostali. Kada je finansiranje u pitanju, 30 posto finansira opština Srebrenica, a 70 posto Zavod za zapošljavanje. U proteklom smo periodu oko 40 pipravnika proveli kroz opštinsku upravu i druge ustanove koje su u našoj nadležnosti - kazao je Grujičić. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Vučić: Srbija će se suprotstaviti svjetskim silama kada je u riječ o rezoluciji o Srebrenici

Sabor Islamske zajednice podržao usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'