Bosna i Hercegovina     | 04.11.2019. 08:39 |

Humanitarno udruženje 'Ruku na srce' - Nijedno dijete bez paketića u 2019.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. novembra (FENA) - Volonteri humanitarnog udruženja "Ruku na srce" ponovo otvaraju "Djeda Mrazovu radionicu" i pozivaju studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da im se pridruže, jer će zajedničkim snagama pokušati izmamiti što više dječjih osmijeha i potruditi se da nijedno dijete ne ostane bez paketića za Novu godinu. 

"Nijedno dijete bez paketića" je humanitarni projekat u okviru kojeg Udruženje "Ruku na srce" nastoji osigurati novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Donacije se mogu dostaviti na nekoliko punktova. Svakim danom od 09.30 do 22.00 u prostorije Hub-a Homework - ul. Kolodvorska br. 12, radnim danima od 17.00 do 17.30 u prostorijama Fly Yoga Sarajevo - Behdžeta Mutevelića do broja 5, a subotom od 10.00 do 12.00 u Centar "Ruku na srce" na Dobrinji - ul. Esada Pašalića br. 8.

Prilog se može i uplatiti na žiro račun Udruženja - 1990490056036171, Sparkasse Bank,  sa naznakom: Za akciju "Nijedno dijete bez paketića". Rok za prikupljanje svih priloga je 12. decembra. 

- Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke, ne nužno nove, bitno je da su očuvane, slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci čiji roditelji ne mogu osigurati te male radosti - poručila je predsjednica Udruženja Najla Hrustan.

Protekle zime u okviru projekta podijeljeno je čak 2.000 paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine. To je rezultat izuzetnog truda i rada svih volontera Udruženja te nesebične podrške mnogobrojnih donatora, saopćeno je iz Udruženja "Ruku na srce". 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Gradonačelnik Brčkog podijelio novogodišnje paketiće učenicima tri osnovne škole

Udruženje "Ruku na srce" izmamilo 3.600 dječijih osmijeha

'Novogodišnja Frka' u Dječijoj kući na Grbavici

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo