Servisne informacije | Saopćenje

BIHAMK - Pojačan promet vozila na GP Bosanski Brod, Gradina i Bosanska Gradiška

SARAJEVO, 3. novembra (FENA) - Na izlazu iz BiH jutros je pojačan promet vozila na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Gradina i Bosanska Gradiška, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas u periodu od 10 do 12 sati, uz mogućnost produženja, vršit će se rekonstrukcija saobraćajne nezgode na magistralnom putu Olovo-Kladanj u mjestu Olovske Luke. U navedenom periodu na ovoj dionici doći će do obustave saobraćaja, saopćava BIHAMK.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prijevoja Karaula.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prijelaza)  i Ključ-Bosanski Petrovac (na prijevoju Lanište).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Ovoga jutra se na putevima u našoj zemlji saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone, kao i na jake udare vjetra na pojedinim dionicama.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.