Sport     | 02.11.2019. 09:04 |

Simpozij 'Prilike socijalne integracije kroz sport'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. novembra (FENA) - Simpozij "Prilike socijalne integracije kroz sport" bit će održan danas u Olimpijskom muzeju BiH. 

Simpozij se održava u okviru projekta "Socijalna integracija kroz parasport – Parainspired" koji se finansira sredstvima Evropske unije u okviru IPA II Programa prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014 - 2020 a uz podršku Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine.

Projekat zajedno provode Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Autonomne pokrajine Vojvodina, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Fond "Evropski poslovi" Autonomne pokrajine Vojvodine i Opština Inđija.

Glavni cilj projekta Parainspired je podrška društvenoj integraciji kroz podsticanje održivih sportskih razmjena, kako bi se povećalo učešće osoba s invaliditetom u sportskim aktivnostima u pograničnom području Srbije i Bosne i Hercegovine.

Do završetka samog projekta, 31. marta 2020. predviđena je promocija socijalne integracije kroz parasport.

Predavači na simpoziju će biti renomirani profesori i stručnjaci iz oblasti sporta, parasporta i sportskog menadžmenta. Simpozij je otvoren za trenere sportista s invaliditetom i parasportiste te one koje se rekreativno bave sportom.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počeo Simpozij Doma zdravlja Tomislavgrad i Hrvatskoga sestrinskog društva hitne medicine

U Ljubuškom Simpozij na temu borbe protiv karcinoma vrata maternice

Simpozij o ratnim arhivima okupio kulturne i medijske radnike, istraživače i teoretičare

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!