FENA.BIZ

Sparkasse Bank posvetila Dan štednje najmlađima i učenicima generacije

Saopćenje, Foto FENA/Sparkasse Bank

Sparkasse Bank je povodom 31. oktobra, Svjetskog dana štednje i ove godine provela niz aktivnosti na promicanju navika štednje kod najmlađih, kao temelja sigurnije budućnosti.

U saradnji sa svojom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse, odlučila je podržati aktivnosti NVO EDUS s donacijom u iznosu od 5.000 KM, a Sparkasse tim je posjetio djecu polaznike EDUS-ovog programa te ih obradovao poklonima i zabavnim programom na temu štednje.

Nije izostalo ni redovno druženje i edukacija školaraca te su uposlenici banke posjetili škole ili ugostili učenike u nekoliko gradova u BiH, sa ciljem da im kroz zabavni program i poklone približe važnost štednih navika. Sparkasse tim je ovom prilikom posebnu pažnju posvetio promociji vrijednosti kao što su radne navike, marljivost i želja za učenjem te su u svakoj školi nagrađeni najbolji osnovci i učenici generacije: Ema Pavlinović iz OŠ „Osman Nakaš“ (Sarajevo), Denis Avdić iz OŠ „Suljo Ćilić" (Jablanica), Sejdić Tajra iz OŠ „Jala" (Tuzla),  Danilo Vidičević iz OŠ „Dositej Obradović" (Prijedor) i Džan Imamović iz OŠ „Hamdija Kreševljaković (Kakanj). Ovim osnovcima je pripala novčana nagrada za odlično učenje i vladanje.

Ovakvim aktivnostima u direktnom kontaktu sa najmlađima, Sparkasse Bank promovira koncept štednje i kroz svoju proizvodnu paletu - posebno dizajniran štedni model za djecu ima za cilj da kreira pozitivna iskustva, i na taj način i roditeljima olakša stvaranje štedne navike i finansijsku odgovornosti kod djece.

 

Kontakt informacije:

Sparkasse Bank dd
71000 Sarajevo, Zmaja od Bosne 7;
Tel.: +387 (0)33 280 394; 033 280 395;Fax: +387 (0)33 280 394

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.