Bosna i Hercegovina     | 01.11.2019. 10:28 |

Scanlan: Vlasti Brčkog napravile važne korake u stvaranju bolje budućnosti

FENA Saopćenje

BRČKO, 1. novembra (FENA) - Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Michael Scanlan izjavio je u petak kako su u proteklih deset dana Skupština i Vlada Brčko distrikta poduzeli značajne korake u pravcu kreiranja boljeg okruženja za građane i za poslovne subjekte u Distriktu.

Supervizor je pozdravio usvajanje novog Zakona o budžetu u prvom čitanju te odluku Skupštine da unaprijedi zakon o udruženjima i fondacijama, saopćeno je iz OHR-a.

"Fiskalna disciplina, transparentnost i odgovorno trošenje javnog novca za dobrobit zajednice od ključne su važnosti za osiguranje dobre uprave, razvoj infrastrukture, te rast privatnog sektora u Distriktu", rekao je supervizor.

Scanlan je također pohvalio podršku Skupštine za inicijativu u sektoru javno-privatnog partnerstva koju je pokrenula Vlada sa grupacijom „Studen & Co Holding GmbH“.

Cilj ove inicijative je da poboljša sveukupno poslovno okruženje kako bi se promovirao rast lokalnih privrednih subjekata i privukle strane investicije, a sve to će, kako je navedeno, doprinijeti otvaranju dobro plaćenih radnih mjesta.

"Pozdravljam ove inicijalne korake te se nadam da će se ove inicijative realizirati do kraja, tako da Brčko distrikt može ostvariti svoj potencijal kao raznolika, dinamična i prosperitetna sredina", zaključio je supervizor za Brčko.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'