Bosna i Hercegovina     | 01.11.2019. 09:58 |

U predmetu za krijumčarenje ljudi optuženi priznali krivicu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. novembra (FENA) - Cicio Danut-Ovidel (1996.) i Cozma Denisa-Daniela (2001.), rođeni u Rumuniji a nastanjeni u Francuskoj, koji su u pritvoru, sklopili su Sporazum o priznanju krivice s tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Optuženi su priznali da su 1. oktobra, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, u prtljažniku putničkog vozila nezakonito pokušali prevesti preko državne granice iz BiH u Hrvatsku dvije osobe iz Pakistana, u čemu su ih spriječili policijski službenici na graničnom prijelazu Izačić.

U skladu sa sporazumima za optužene je predložena kazna zatvora u trajanju od dvije godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počine novo krivično djelo te novčana kazna optuženom Cicio Danut-Ovidelu u iznosu od 10.000 KM, a u iznosu od 8.000 KM optuženoj Cozma Denisa-Danieli.

Sporazumima su se optuženi obavezali da plate cjelokupan iznos novčanih kazni prije izricanja presude Suda BiH, a iz Tužilaštva BiH su saopćili da su predložene kazne u skladu sa ulogom i odgovornošću optuženih i težini počinjenog krivičnog djela.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja, optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Rama: Provedba sporazuma između Kosova i Srbije važna je za sigurnost na zapadnom Balkanu

Vlada Brčkog i PZU 'Spitex' potpisali sporazum za usluge palijativne njege i hospisa

Hamas predstavio viziju sporazuma o prekidu vatre

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo