Bosna i Hercegovina     | 31.10.2019. 14:27 |

Ambasada BiH u Teheranu dobija novu zgradu na korištenje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) - Nakon dužeg vremenskog perioda Ambasada BiH u Islamskoj Republici Iran dobija od Ministarstva vanjskih poslova Irana zgradu na korištenje. Rezultat je to dugih višemjesecnih razgovora koji su vođeni s ovim Ministarstvom a shodno Sporazumu o uzajamnom ustupanju nekretnina Bosne i Hercegovine i Irana.

Naime, Ambasadi BiH ponuđeno je nekoliko objekata u vlasništvu Ministarstva vanjskih poslova Irana među kojima se posebno ističu dvije zgrade na vrlo atraktivnim i reprezentativnim lokacijama u Teheranu.

Ilustracije radi, jedna od ponuđenih zgrada se nalazi u ulici Pazdaran u kojoj je smjesteno više od 20 ambasada ne računajući veliki broj rezidencija.

Prema mišljenju Ambasadora BiH u Teheranu Samira Veladžića svaka od ponuđenih zgrada zadovoljava sadašnje i buduće potrebe Ambasade, a slijedi odabir i preuzimanje objekta sukladno procedurama koje će provesti Ministarstvo.

Na trudu koji su uložili u rješavanje ovog otvorenog pitanja zahvalio se prije svega ambasadoru Irana u BiH Mahmudu Hajdariu te pomoćniku ministra za bilateralne odnose MVP Ahmetu Haliloviću, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Tešnju završena izgradnja zgrade za socijalno stanovanje

Broj poginulih u urušavanju nebodera u Lagosu porastao na 36

Devetero poginulih u urušavanju zgrade u Gruziji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo