Bosna i Hercegovina     | 31.10.2019. 14:08 |

Veleposlanik Bronza predao vjerodajnice prijestolonasljednjiku Lihtenštajna

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) - Veleposlanik Bosne i Hercegovine za Kneževinu Lihtenštajn sa sjedištem u Bernu Boro Bronza predao je jučer, 30. listopada, vjerodajnice princu-prijestolonasljedniku Kneževine Lihtenštajn Alojzu. Ceremonija predaje vjerodajnica obavljena je u kneževskom dvorcu u Vaduzu. 

Tijekom razgovora nakon ceremonije predaje vjerodajnica veleposlanik Bronza je princu-prijestolonasljedniku Alojzu prenio pozdrave članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te izložio osnovne smjernice diplomatske misije. 

Regent Kneževine Lihtenštajn je zaželio dobrodošlicu veleposlaniku Bronzi te istaknuo da Lihtenštajn želi razvijati prijateljske odnose s Bosnom i Hercegovinom. Konstatirano je da  tom odnosu doprinosi i bosanskohercegovačko iseljeništvo koje je veoma dobro integrirano u gospodarski sustav Kneževine Lihtenštajn. 

Na sastanku je bilo riječi i o aspektima refleksija Brexita i švicarskih pregovora s Europskom unijom o modalitetima budućeg uređenja odnosa kako na Kneževinu Lihtenštajn, tako i na Bosnu i Hercegovinu i zemlje zapadnog Balkana koje se nalaze na putu integracija u Europsku uniju. 

Sugovornici su se na kraju razgovora složili da su perspektive suradnje BiH i Lihtenštajna značajne te da će unapređenje odnosa biti i dalje prioritet djelovanja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Konaković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!