Najave     | 31.10.2019. 13:41 |

Izložba 'Igračke, igre i djetinjstvo kroz XX. stoljeće'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 31. listopada (FENA) - Izložba "Igračke, igre i djetinjstvo kroz XX. stoljeće", autora Velimira Bugarina, bit će otvorena u petak navečer u Zavičajnom muzeju u Travniku, u okviru manifestacije "Andrićevi dani".

Cilj izložbe je oživjeti djetinjstvo, te prikazati razvoj igre i igračaka od početka 20. stoljeća do danas.

"Ovom izložbom žele se privući najmlađi članovi naše zajednice kako bi se upoznali s djetinjstvom, igrom i igračkama svojih roditelja, te djedova i baka, a isto tako odrasle potaknuti da se prisjete vlastitog djetinjstva te upoznaju s modernim trendovima djetinjstva današnjice", naveli su iz Zavičajnog muzeja.

Izložba je podijeljena u više tematskih cjelina koje su međusobno povezane, a započinje prikazom tradicionalnih drvenih igračaka s područja BiH, Hrvatske, Španjolske, Rusije, Izraela i Grčke.

Među igračkama koje potječu izvan područja bivše Jugoslavije, osobito su zanimljivi sevivon iz Izraela, babuške i kokoške iz Rusije te kazalište sjena iz Grčke.

Velimir Bugarin, rođen je 1985. godine u Novoj Biloj kod Travnika. Autor je izložbi "Ratna svakodnevica od 1992. do 1995. godine" i "Igračke, igre i djetinjstvo kroz XX. stoljeće", sudjelovao je u više znanstveno-istraživačkih projekata te je objavio i više stručnih radova i monografija.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Izložba 'Andrej meets a flower' sutra u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo