Bosna i Hercegovina     | 31.10.2019. 13:15 |

Sud BiH - Uslovna kazna za Dragana i Slavicu Jurčević za poreznu utaju

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine je nakon održanog pretresa za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i ročišta za izricanje krivičnopravne sankcije donio presudu u predmetu Dragan Jurčević i dr. kojom su optuženi Dragan i Slavica Jurčević oglašeni krivima da su počinili produženo krivično djelo porezna utaja ili prevara.

Sud im je izrekao uslovnu osudu kojom je optuženima Draganu i Slavici Jurčević utvrđena kazna zatvora u trajanju od po jedne godine. Istovremeno je određeno da se izrečene kazne neće izvršiti ako optuženi ne počine novo krivično djelo i to: Dragan Jurčević u roku od tri godine od dana pravosnažnosti presude, a optužena Slavica Jurčević u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude. Kao sporedna optuženima je izrečena novčana kazna u iznosu od po 2.500 KM.

Optuženi su, kao odgovorna lica u pravnom licu „BUBA COMMERCE“ d.o.o. Vitez, i to Dragan Jurčević kao direktor bez ograničenja ovlaštenja u okviru registrirane djelatnosti, a Slavica Jurčević u svojstvu zamjenika direktora, kao saučesnici, izbjegavali plaćanje davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH nepružanjem zahtijevanih podataka, odnosno pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje iznosa obaveza, a iznos poreza čije se plaćanje izbjegava prelazi iznos od 50.000 KM, saopćeno je iz Suda BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica u predmetu Mustafa Vrabac zbog krivotvorenja isprave i primanje dara

Ibrišimoviću ukinut pritvor i izrečene mjere zabrane

Radenko Sukara oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo prevara

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana