Bosna i Hercegovina     | 31.10.2019. 13:00 |

Odana počast i položeni vijenci na spomeniku braniteljima u Mostaru

FENA Denis Leko

MOSTAR, 31. listopada (FENA) - Izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, predstavnici HNS-a BiH i udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a HB te dužnosnici sa svih razina vlasti u četvrtak su u povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana na spomenik braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule, umrle i nestale branitelje Hrvatskog vijeća obrane i civilne žrtve Domovinskog rata.

Predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović kazao je "kako se ovom prigodom prisjećamo svih onih koji su dali svoje živote kako bi mi danas mogli živjeti na ovim prostorima".

- Isto tako ovo je prigoda da se sjetimo svih onih nama bliskih, a ono što je meni bitno je da uz ove dane budemo u mislima s onima koji su nas zadužili i koji su ostavili svoje tragove preko nas na ovom svijetu i da taj ponos podijelimo zajedno s njima - kazao je Čović.

Kada su u pitanju branitelji i oni koji su dali svoje živote za opstojnost Hrvata u BiH na svojim vjekovnim prostorima, ovo je prigoda, dodaje Čović, da provjerimo "nosimo li s ponosom teret njihove žrtve".

- Ovo je prigoda da provjerimo jesmo li poduzeli sve što smo trebali poduzeti, dajemo li mi danas sve od sebe, kao što su naši branitelji u teškim ratnim uvjetima davali, da bi hrvatski narod do kraja bio jednakopravan u Bosni i Hercegovini - naveo je Čović.

Zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-bojnik Ivica Jerkić naglasio je kako se "obilježavajući blagdan Svih svetih i Dušni dan sjećamo poginulih branitelja i prijatelja te iskazujemo empatiju, ali i zahvalnost njihovim obiteljima".

- Ja mislim da je ovo vrijeme da mi koji živimo zastanemo i da se preispitamo je li naš rad, djelatnost, posvećenost, odgovornost i profesionalizam usporediv sa žrtvom poginulog branitelja - istaknuo je Jerkić.

Obilježavanje navedenih blagdana upriličeno je na lokacijama Oružanih snaga BiH, spomen obilježjima i grobljima, a mise za duše pokojnih branitelja slavit će se u crkvama, kapelama i katedralama.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom