FENA biznis     | 31.10.2019. 11:02 |

Addiko banka proslavila treći rođendan

FENA Saopćenje

U Addiko banci je danas posebno svečano. Pored obilježavanja Svjetskog dana štednje, Banka obilježava i treći rođendan. Tačno prije tri godine Addiko banka je postala dio Addiko grupacije, pa je 31.10. datum otkad su Banka, ali i svi njeni zaposlenici i zvanično postali fokusirani na bitno, efikasni i jednostavno komuniciraju.

"Protekle tri godine bile su godine radikalnih promjena u svim segmentima, a najveći izazov bio je transformisati banku koja je poslovala sa gubitkom u profitabilnu i stabilnu banku. Početak je bio težak, ali smo uspjeli napraviti profitabilnu specijalizovanu banku koja stabilno raste. Posebno nas raduje činjenica da smo u prvoj polovini ove godine ostvarili rast štednje veći od prosjeka tržišta, obzirom da se štednja tradicionalno smatra znakom povjerenja klijenata prema banci. Nama je drago što nam klijenti kontinuirano ukazuju povjerenje da vodimo računa o njihovom novcu", istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank dd Sarajevo i naglasila da će banka povodom rođendana i Svjetskog dana štednje finansijski podržati Udruženje 'Radost druženja' iz Bihaća, te nabaviti knjige za biblioteku u VI osnovnoj školi u Mostaru.
"Zadovoljni smo dosadašnjim ostvarenjima, ali to ne znači da ćemo se prestati truditi da idemo naprijed. Čak i uprkos izazovima tržišta, čvrsto vjerujem da ćemo biti istrajni i da imamo znanje i entuzijazam da nastavimo ovim putem", istakao je Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko Bank ad Banja Luka, te istako da će Addiko Bank ad Banja Luka povodom rođendana finnsijski podržati nabavku IT opreme u OŠ Vuk Karadžić u Doboju.

Osim donacija, u čak 25 poslovnica Addiko Banke u Bosni i Hercegovini Svjetski dan štednje je tradicionalno obilježen posjetama mališana iz vrtića i osnovnih škola.

Kontakt informacije:

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
T + 387 (0)33 755 783, M +387 61 491 899
emir.jildizlar@addiko.com
addiko.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Jedanaesta godišnjica humanitarne akcije zaposlenika Addiko banke

Prenesite kredit u Addiko, uz poklon do 1000 KM i Mastercard kreditnu karticu

Addiko Bank potvrdila međunarodni certifikat „Customers’ Friend – Jer mi cijenim

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom