Ekonomija     | 31.10.2019. 11:14 |

Addiko banka proslavila treći rođendan

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) - Addiko banka danas je, osim Svjetskog dana štednje, obilježila i treći rođendan.

Predsjednica Uprave Addiko Bank d.d. Sarajevo Sanela Pašić izjavila je da su protekle tri godine bile godine radikalnih promjena u svim segmentima, a najveći izazov bio je transformisati banku koja je poslovala sa gubitkom u profitabilnu i stabilnu banku.

- Početak je bio težak, ali smo uspjeli napraviti profitabilnu specijalizovanu banku koja stabilno raste. Posebno nas raduje činjenica da smo u prvoj polovini ove godine ostvarili rast štednje veći od prosjeka tržišta, s obzirom na to da se štednja tradicionalno smatra znakom povjerenja klijenata prema banci - istakla je Pašić.

Naglasila da će banka povodom rođendana i Svjetskog dana štednje finansijski podržati Udruženje "Radost druženja" iz Bihaća, te nabaviti knjige za biblioteku u VI osnovnoj školi u Mostaru.

Predsjednik Uprave Addiko Bank a.d. Banja Luka Mario Ivanković rekao je da su zadovoljni dosadašnjim ostvarenjima, ali to ne znači da će se prestati truditi da idu naprijed.

- Čak i uprkos izazovima tržišta, čvrsto vjerujem da ćemo biti istrajni i da imamo znanje i entuzijazam da nastavimo ovim putem - istakao je Ivanković.

Dodao je da će Addiko Bank ad Banja Luka povodom rođendana finansijski podržati nabavku IT opreme u OŠ Vuk Karadžić u Doboju.

Osim donacija, u čak 25 poslovnica Addiko Banke u Bosni i Hercegovini Svjetski dan štednje je tradicionalno obilježen posjetama mališana iz vrtića i osnovnih škola, saopćeno je iz te banke.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sjeverna Koreja još drži u tajnosti rođendan Kim Jong Una

Papa Franjo obilježio 86. rođendan nagrađujući troje dobrotvora

Addiko Bank Sarajevo pridružila se projektu USAID Turizam

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana