FENA biznis     | 31.10.2019. 10:39 |

Svečano obilježeno 20 godina uspješnog poslovanja Nove banke

FENA Saopćenje

Dana 30. oktobra 2019. godine, u Banskom dvoru, u Banjoj Luci, svečano je obilježeno 20 godina uspješnog poslovanja Nove banke. Nova banka već 20 godina posluje kao jedna od prvih privatnih banaka u Bosni i Hercegovini. Od tada pa do danas, Banka je postala jedan od lidera na finansijskom tržištu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Događaju je prisustvovalo više od 400 zvanica, među kojima su su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predstavnici Vlade Republike Srpske, predstavnici bankarskog sektora, predstavnici medija, kulturnog i javnog života, te brojni saradnici i klijenti Nove banke.

Tokom svečanosti, prisutnima se obratio mr Srđan Kondić, predsjednik Uprave Nove banke. „Kroz sve ove godine banka je uspjela da odgovori značajnim izazovima i da u veoma teškim uslovima jake konkurencije iz pozicije male lokalne banke dodje do liderske pozicije u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Nova banka je odličan primjer da možemo napraviti i razvijati nešto naše, a da to naše bude najbolje. To nas čini izuzetno ponosnim, ali nosi i veliku odgovornost i obavezu prema našim klijentima, ali i prema našoj ekonomiji i državi“, istakao je gospodin Kondić. U obraćanju prisutnim zvanicama istakao je da  je Nova banka nastavila sa širenjem poslovne mreže, tamo gdje su klijenti izrazili potrebu za prisustvom Banke. Takođe, najavljen je proces digitalizacije pod nazivom „Smart Nova“, čija realizacija već počela, a koji će proizvode i usluge Banke učiniti još dostupnijim, bržim i jeftinijim za klijente.

Prisutne zvanice pozdravio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, koji je čestitao Novoj banci značajan jubilej izjavivši da je jedna zemlja jaka onoliko koliko je jaka njena privreda i nezavisna onoliko koliko je nezavisan njen finansijski sektor, na čemu je posebno zahvalio Novoj banci.

Nova banka se ističe po društveno odgovornom poslovanju, u duhu kojeg je djelovala tokom svih 20 godina. Obilježavanje 20 godina poslovanja bila je prilika da Banka uruči tri donacije u vrijednosti od po 10.000,00 KM. Predsjednik Uprave Nove banke donacije je uručio predstavnicima Udruženja „Srcem za djecu“ iz Sarajeva, Udruženja „Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja, te JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka za potrebe renoviranja vrtića “Srećno djetinstvo”.

Tokom svečanosti prikazan je i korporativni video koji prikazuje dvije decenije razvoja u uspješnog rada Nove banke. Moderator programa je bila glumica Sloboda Mićalović, a ovom prilikom najavljena je njena zvanična saradnja sa Bankom. Događaj je svojim nastupom uveličao Miloš Zec i orkestar harmonika Sky Glory, te je održan koncert Jelene Tomašević.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Svečano otvorena filijala Nove banke u Mrkonjić Gradu

Nova banka - Otvaranje Filijale Mrkonjić Grad

Svečano obilježavanje 20 godina uspješnog poslovanja Nove banke

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom