Bosna i Hercegovina     | 30.10.2019. 19:04 |

Savez RVI FBiH podržava imenovanje Baljića za direktora Fonda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. oktobra (FENA) - Savez ratnih vojnih invalida (RVI) Federacije BiH snažno podržava imenovanje Ahmeta Baljića za direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

- Povodom zadnjih brutalnih, neutemeljenih napada na v.d. direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Ahmeta Baljića, Savez ratnih vojnih invalida FBiH ovim putem daje punu podršku u njegovom radu - navodi Savez u saopćenju za javnost.

Kako se nadalje navodi, njihovu bezrezervnu podršku Baljić uživa, prevashodno, zbog činjenice da ratni vojni invalidi do njegovog dolaska na čelo Fonda praktično nisu niti znali za postojanje Fonda, koji je djelovao polutajno i potpuno netransparentno, odnosno zbog činjenice da je otvorio vrata Fonda za sve osobe s invaliditetom i svima omogućio da pod jednakim uslovima koriste sredstva za zapošljavanje...

- Pored navedenog, ustrajno je insistirao na provođenju zakona u dijelu koji se odnosi na naplatu posebnog doprinosa za poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom. Njegove aktivnosti su rezultirale povećanjem prihoda, a samim tim i novčanih izdvajanja za pomoć pri zapošljavanju osoba s invalditetom u omjeru od 500 posto u odnosu na period prije njegovog dolaska... - navodi se, između ostalog, u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom