Kultura     | 30.10.2019. 09:24 |

Ef. Maksumić otvorio manifestaciju 'Uzor si mi, Poslaniče'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. listopada (FENA) - Glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić otvorio je u utorak navečer manifestaciju o Allahovom Poslaniku "Uzor si mi, Poslaniče" koju tijekom mjeseca rebiu-l-evela realiziraju institucije Islamske zajednice u Mostaru.

Okupljenim vjernicima ef. Maksumić je predstavio dvadesetak planiranih programa koji će se održati u svim mostarskim džematima.

Uz mostarske imame, realizirat će ih aktivisti Info servisa, mreže mladih Mostarskog muftijstva, Odjela za brak i obitelj, Kulturno edukativnog centra za ženu "Sehara" i Centra za učenje Kur'ana i Karađoz-begove medrese.

U programima manifestacije planirano je desetak mevludskih svečanosti, zatim promocije knjiga, tribine, prigodna predavanja, posjete ustanovama od socijalnog značaja, osnovnim i srednjim školama, kao i afirmacija univerzalnih poruka islama na mostarskim ulicama.

Centralna mevludska svečanost, na kojoj će biti predstavljeni rezultati literarnog natječaja raspisanog za učenike srednjih škola i studente Univerziteta "Džemal Bijedić", bit će upriličena u Sinan pašinoj džamiji u petak, 8. studenoga.

Manifestacija će biti zatvorena koncertom ilahija i kasida 27. studenoga u Narodnom pozorištu.

- Nadam se da ćemo ovim programima još više probuditi ljubav prema Poslaniku koja će nas potaknuti da izučavamo njegov život i na taj način izvučemo pouke i poruke koje će naš svakodnevni život, i profesionalni i obiteljski učiniti ljepšim i ugodnijim - poručio je ef. Maksumić.

U programu svečanog otvorenja manifestacije sudjelovali su članovi Info servisa i zborovi Medžlisa IZ-e Mostar i Karađoz-begove medrese, priopćeno je iz Muftijstva mostarskog.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom