Bosna i Hercegovina     | 30.10.2019. 09:53 |

Kvalitet zraka danas zadovoljavajući

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. oktobra (FENA) - Na najvećem broju mjernih mjesta u Federaciji BiH kvalitet zraka danas je zadovoljavajući.

Prethodnih dana došlo je do značajne promjene općih meteoroloških uslova u dijelovima zemlje što se odlikovalo zagađenim zrakom, da bi kroz slab do umjeren vjetar praćen slabom kišom za posljedicu imalo značajan pad koncentracija zagađujućih materija, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U toku naredna dva dana očekivan je postepeni porast koncentracija zagađujućih materija u zraku u odnosu na srijedu ujutro, ali se ne očekuje narušavanje kvaliteta zraka u obimu kakav je bio prethodnih nekoliko dana.

Tokom ostatka jeseni i cijele zime mogu se očekivati duže ili kraće epizode sa izuzetno zagađenim zrakom koje mogu imati negativne efekte na ljudsko zdravlje, privredne, saobraćajne i druge aktivnosti. Institucije na kantonalnim i općinskim nivoima su dužne da u slučaju povećanih koncentracija zagađujućih materija poduzimaju mjere za njihovo smanjenje i smanjenje negativnih efekata zagađenja.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Pozder sa predstavnicima UNDP-a: Vrijedna oprema za Federalni hidrometeorološki zavod

U Kantonu Sarajevo poboljšana kvaliteta zraka

Ilijaš, Sarajevo, Kakanj i Zenica i danas najzagađeniji gradovi u BiH

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!