Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 29.10.2019. 16:01 |

Martinović-Kavalec: Kompromis ključan za političku stabilnost u BiH

FENA Saopćenje

KONJIC, 29. listopada (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović sastao se danas u Konjicu s nedavno imenovanom voditeljicom Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec.

Kako je priopćeno iz Martinovićevog ureda, sastanku je nazočio i Izmir Hadžiavdić, tajnik Doma naroda. Razgovaralo se o dosadašnjoj iznimno uspješnoj suradnji Misije i najvišeg zakonodavnog tijela u Federaciji BiH, kao i novim oblicima suradnje koji će unaprijediti zakonodavni proces i pomoći u procesu uključivanja građana u ovaj proces.

Predsjedatelj Martinović poželio je veleposlanici Kavalec dobrodošlicu u BiH i Hercegovačko-neretvansku županiju na čijem teritoriju je održan sastanak te iznio svoje viđenje političkog stanja u Federaciji BiH i BiH,  kao i načina moderniziranja  rada Parlamenta Federacije.

"BiH je zemlja tri konstitutivna naroda i građana i njezin takav ustavni ustroj je potrebno poštovati. Smatram da je kompromis ključna riječ za nastavak uspostave vlasti kao i političku stabilnost“, istaknuo je Martinović.

Da je kompromis ključan u svim političkim procesima složila se i Kathleen Kavalec, voditeljica Misije OESS-a u BiH.

Sastanak s čelnicima Doma naroda Parlamenta FBiH iskoristila je kako bi najavila nastavak suradnje s Domom naroda na jačanju kapaciteta ovog doma te donošenje zakona kojim bi se sankcionirao svaki oblik korupcije, spriječio i sankcionirao sukob interesa te aktivnije uključili građani u zakonodavni proces. S tim je ciljem najavljeno skoro potpisivanje Memoranduma u suradnji Misije OESS-a u BiH i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, dokumenta koji je u završnoj fazi izrade i koji bi, prema najavama, trebao biti potpisan uskoro.

Već sad na službenoj web stranici Doma naroda dostupni su svi doneseni, kao i zakoni i odluke koji su u proceduri, što ovo zakonodavno tijelo po trasnsparentnosti izdvaja od većine drugih u Bosni i Hercegovini. Prostora za unaprijeđenje uvijek ima te je u tom kontekstu suradnja s Misijom OESS-a izuzetno važna, posebno imajući u vidu aktivnosti Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i obveze koje je zajedno sa Skupštinama županije preuzeo i ispunjava u procesu pridruživanja Europskoj uniji, priopćeno je.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Oprečne izjave delegata o toku i ishodu prekinute sjednice Doma naroda PSBiH (VIDEO)

Prekinuta sjednica Doma naroda PSBiH, Klub Bošnjaka protiv Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH

Zbog prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH delegati iz Kluba Bošnjaka napustili sjednicu Doma naroda

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli