Sport     | 29.10.2019. 14:12 |

Ministar Kurić primio bosanskohercegovačke paraplivače

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas četiri bosanskohercegovačka paraplivača Ismaila Zulfića, Ismaila Barlova, Ajdina Karišika i Nermina Memića te njihovog trenera Amela Kapu, povodom održavanja Prvog međunarodnog paraplivačkog takmičenja u Bosni i Hercegovini pod nazivom "Sarajevo Open 2019".

Kapo je kazao da će takmičenje biti održano 9. i 10. novembra na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u organizaciji Plivačkog kluba „Spid“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS. Učestvovat će 81 paraplivač iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Austrije.

Naglasio je kako su i ovaj put potrebnu i konkretnu finansijsku podršku dobili iz Kantona Sarajevo.

Dodao je da su zbog toga osjetili potrebu da posebno zahvale ministru Kuriću i resornom ministarstvu jer su oni od samih početaka najveća i najznačajnija podrška svim paraplivačima u BiH.

- Kada su u pitanju naši paraplivači, uvijek smo bili tu za njih, tako će biti i ovoga puta. Neupitna je naša podrška vama - istaknuo je ministar Kurić tokom sastanka.

Dodao je kako je posebno ponosan na činjenicu da sport i kultura pokazuju najbolje i najuspješnije primjere inkluzije, i to kroz konkretne projekte, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

KS - Potpisani predugovori s 34 pripadnika boračke populacije o dodjeli stanova

Garibija: Dodatnih 200.000 KM za bolje obroke u javnim kuhinjama

Kolegij Skupštine KS: Sjednica zakazana za sutra je nelegalna

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta